Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да направите собствен блог

Как да си направим  блог
Как да си направите собствен блог? Тази тема е много обширна. Аз не съм експерт в създаването на уеб ресурси, включително блог на платформата Blogger. Аз съм дилетант в тази област. Поради това на много специалисти, които са "гуру" в тази област, ще им изглеждат абсурдни и нелепи моите съвети и инструкции, които искам да споделя с вас.
Но повярвайте ми, именно такива, на пръв поглед привидно объркващи описания, ми липсваха, когато реших сама да опитам и изпробвам силите и познанията си в това ново за мен дело, като създаването на свое собствено ъгълче в Интернет. А аматьорите като мен няма да се разхождат безрезултатно в огромните дебри на световната мрежа.
Но ето и първите стъпки.






    Избор на тематика

    Избор на тематиката (нишата) на блога. Това е много важна и най-първата стъпка в създаването на свой собствен блог. Първата стъпка, преди да създадете блог, е че трябва да решите на каква тематика ще е вашият блог. Дали тази тематика е интересна за вас самите? Дали тематиката ще е интересна на читателите? На всички тези въпроси трябва да отговорите преди да пристъпите към създаването на блога си. И така...Вземете лист хартия и химикалка. Напишете тематиките, които ви интересуват. Тематиките, по които ще ви е интересно да пишете. После, след една седмица, ще изберете тази, която ще е интересна и за вас, и за другите, които бродят в Интернет и четат ли четат.

    Дизайн на блога

    Вземете решение за бъдещия дизайн на вашия блог. Тази стъпка не е задължителна, защото вкусовете се променят всеки ден, но все пак по-добре е да се реши по-рано. Грешката на много блогъри е, че проектите им са подобни един на друг. И аз не съм изключение, моят дизайн е безплатен шаблон, който аз лично промених. На съвсем малко. И в близко бъдеще искам да си поръчам оригинален. Но не това е важно сега ... Трябва да си "представите" как ще изглежда вашият блог, да е с такъв дизайн, който е не само различен от другите, но и запомнящ се за вашия читател. На първо място, можете просто да приспособите готов шаблон, но за в бъдеще, ако искате да се занимавате с това по-сериозно, ще трябва да си поръчате нещо специално. Повече относно този етап аз няма да пиша сега, защото на дизайна и шаблона смятам да посветя цяла публикация по-късно.

    Уникално съдържание

    Започнете писането на уникални статии. Уникални материали. Правилното писане на материали е много важно. Така ще започнете да пълните блога си със съдържание. Като начало ви съветвам да напишете най-малко 10 материала. Тематиката е определена, придържайте се към нея, пишете и най-важното е да не забравяте, че пишете за хората. Материалите ви да са интересни и да се четат лесно. Ще ви предоставя информация и за сайтове, в които можете безплатно да проверите уникалността на това, което сте написали.

    Притурки в блога


    Необходими притурки. След като сте започнали да пишете статии за вашия блог, можете да продължите с неговите настройки. Тоест, да изберете и инсталирате необходимите ви притурки и да ги настроите. За притурките ще говорим по-късно. Като начало разгледайте блога, който четете в момента.

    Други елементи в шаблона ( темата )

    Избиране и инсталиране на броячи, за да започнете проследяване. На този етап ще установите няколко основни брояча за проследяване на блога, и ще се научите как да работите с тях. Не просто да работите, но да изтръгнете максимума от тях. И за това ще пиша по-късно.

    Заключение

    След всички тези стъпки, описани по-горе, вие ще имате абсолютно работещ свой собствен блог. Това ще ви отнеме известно време. На мен ми трябваха около три седмици. Защо толкова много? Цели три седмици? Защото ако прочетете още един път написаното по-горе, ще се досетите, че имате за изпълнение няколко домашни работи.

    Е, това е моята обща схема, за създаване на свой собствен блог. Ако имате някакви въпроси, моля пишете в коментарите. И ако съм успяла да събудя у вас интерес към това занимение, моля, прочетете тази публикация.

    Благодаря на всички, доскоро и на добър час!






    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop







    1 коментар: